Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Stap over en bespaar op uw energiekosten!

Stap over en bespaar op uw energiekosten!Overstappen naar een ander energiebedrijf kan een besparing tot 314 euro per jaar opleveren. Dit geldt zeker voor mensen die nu een contract bij Nuon, Eneco of Essent hebben. Gemiddeld betaalt u daar 2.040 euro per jaar voor energie, terwijl dat bij andere leveranciers dus vele malen lager is.

De verschillen zijn dus groot en omdat de energieprijzen op het moment historisch laag zijn, is het verstandig om tarieven te vergelijken en zo nodig over te stappen naar een andere leverancier. Gas en stroom wordt nu goedkoop ingekocht, onder andere omdat de olieprijs laag is. Bovendien komen er steeds meer kleine aanbieders op de markt, waardoor de concurrentie toeneemt en de prijzen dalen.

Nog nooit overgestapt van energieleverancier? Nu doen!

Voorlopig blijven de prijzen laag. Per 1 juli  verlagen energieleveranciers waarschijnlijk hun variabele prijzen, maar een overstap kan ook dan nog steeds een groot voordeel opleveren. Vaste tarieven voor nieuwe klanten zijn over het algemeen namelijk voordeliger. Consumenten die de afgelopen tien jaar nog nooit van aanbieder zijn gewisseld, zouden dat nu zeker moeten doen, want zij betalen veel meer dan nodig is.

Om de prijsverschillen inzichtelijker voor u te maken, hebben we de prijzen van de goedkoopste en de duurste aanbieders voor u vergeleken en in onderstaand schema gezet. Hieruit blijkt dat er een verschil van 314,45 euro zit tussen het duurste en het goedkoopste contract. Dit is op basis van 3.500 kWh stroom en 1.850 m3 gas.

 

 

 


Dit overzicht is gebaseerd op de volgende punten:

  • Peildatum: 7 juni 2015;
  • Gemiddeld verbruik (1.850 m3 gas en 3.500 kWh stroom) in gasregio 4. De jaarkosten zijn inclusief netbeheerkosten, btw en overheidsheffingen (energiebelasting en Opslag Duurzame Energie) en vermindering energiebelasting;
  • Vergelijking op basis van vaste en variabele leveringskosten, eventuele kortingen en bonussen zijn niet in dit overzicht meegenomen. In veel gevallen hangen hier afwijkende voorwaarden aan. Deze voorwaarden kunt u vinden op de website van de leverancier. Internet-only producten zijn niet meegenomen.

Wilt u overstappen, maar vindt u het lastig om een goede keuze te maken? Op onze website vindt u informatie én overstaphulp!

Bron: David Bremmer- AD.nl- 16 juni 2015

Meer interessante pagina's: Vergelijken en beginnen met besparen - De overstapservice - Een energieoverstap was nog nooit zo makkelijk - Energietarieven: vastzetten of niet? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Stap over en bespaar op uw energiekosten! van Andrey_Popov/ Shutterstock.com