Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Stand-by modus kost miljarden

De meesStand-by modus kost miljardente apparaten met een internetaansluiting gebruiken veel extra stroom om de internetverbinding in stand te houden en om te communiceren met internet. Dit zegt de voorzitter van het Internationaal Energieagentschap (IEA) Maria van der Hoeven.

Doordat deze apparaten (tv-recorders, modems, printers en spelcomputers) een inefficiënte slaapstand hebben, verspillen ze heel veel energie. Jaarlijks gaat het om maar liefst 59 miljard euro. Dat is ongeveer net zoveel als de totale hoeveelheid energie die Groot Brittannië en Noorwegen jaarlijks samen verbruiken!  Over zes jaar zal het naar verwachting zelfs gaan om een verspilling van 88 miljard euro.

De stand-by stand van veel apparaten lijkt een zuinige stand, maar de apparaten zijn ook in sluimerstand vaak nog met internet verbonden. Daardoor verbruiken ze nauwelijks minder energie dan wanneer ze actief gebruikt worden.

Bron: Nieuws.nl- 2 juli 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - Een energie overstap was nog nooit zo makkelijk - Hoe werkt de energievergelijker? - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Stand-by modus kost miljarden van Kletr/ Shutterstock.com