Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overstappen naar andere energieleverancier loont

Steeds meer mOverstappen naar andere energieleverancier loontensen weten de weg naar een andere energieleverancier te vinden. In 2012 stapte 12,5 procent van de consumenten over naar een andere aanbieder en in 2013 was dat al gestegen naar 13,1 procent. Voor veel Nederlanders speelt waarschijnlijk vooral de prijs een rol: overstappen kan voor sommige huishoudens wel €314 per jaar schelen.

Anita Vegter, bestuurder van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), heeft een duidelijke en positieve visie op overstappende consumenten: ‘Consumenten die overstappen stimuleren bedrijven om te innoveren en om te zorgen voor betere service en concurrerende prijzen.’ In totaal is overigens al 44 procent van alle consumenten minstens één keer overgestapt naar een andere energie-aanbieder, of ze zijn bij dezelfde aanbieder overgestapt op een ander contract.

Wilt u weten of een overstap voor u ook loont? Vergelijk dan nu de tarieven en stap gelijk over naar een voordeliger contract!

Bron: NU.nl - 30 april 2014

Meer interessante pagina's: Meer dan een vergelijkingssite: Consumind - Energieprijzen vergelijken ingewikkeld? Welnee - De kosten die in de vergelijking worden meegenomen op een rij - Wanneer wijzigen de energietarieven? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Overstappen naar andere energieleverancier loont van PhotographyByMK/ Shutterstock.com