Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Onduidelijke tarieven bij energiebedrijven

Energiebedrijven Onduidelijke tarieven bij energiebedrijvengebruiken niet allemaal dezelfde termen op hun rekeningoverzichten en facturen. Ze hebben het wel over hetzelfde, maar ze noemen het anders dan de concurrent. Dit maakt het voor consumenten een stuk lastiger om prijzen te vergelijken.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is daarom in gesprek gegaan met de energiebedrijven, om ervoor te zorgen dat er nieuwe afspraken gemaakt worden over de gehanteerde termen. De overzichten en facturen moeten hierdoor duidelijker en eenvoudiger worden voor de consument.

Meer energieoverstappers bij duidelijkere tarieven

Vorig jaar stapte dertien procent van de consumenten over naar een andere energieaanbieder en dat zouden er nog meer zijn geweest als de tarieven makkelijker te vergelijken zijn. De ACM vindt het belangrijk dat consumenten overstappen, omdat ze bedrijven op deze manier stimuleren om te vernieuwen, om een goede service te bieden en om scherpe prijzen te hanteren.  

Consumind helpt met het vergelijken van energietarieven, de actuele tarieven hebben wij op een duidelijke wijze hier voor u genoteerd. Wilt u bij het vergelijken persoonlijke hulp? Bel ons dan op 030-7009 727.

Bron: Nu.nl- 13 augustus 2014

Meer interessante pagina's: Een overstap van energie was nog nooit zo makkelijk! - Hoe werkt de energievergelijker? - De overstapservice - Overstappen van energieleverancier levert u geld op - Voorbeeldnota's van energieleveranciers 

Ga terug naar energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Onduidelijke tarieven bij energiebedrijven van Twin Design/ Shutterstock.com