Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nuon past termijnbedrag van duizenden klanten fors aan


Energieleverancier Nuon heeft van ongeveer 160.000 klanten de rekening flink verhoogd. Eerder werd al aangekondigd dat de energierekening dit jaar gemiddeld met 25 tot 30 euro per maand omhoog gaat. De gedupeerde klanten hebben te maken gekregen met verhogingen van 60 tot 140 euro per maand. Dat is vele malen hoger dan de gemiddelde stijging.

Dat we in 2019 fors meer gaan betalen voor energie komt omdat de overheid hogere energiebelastingen rekent voor gas en we krijgen juist minder terug voor ons stroomverbruik Ook betalen de energieleveranciers zelf ook meer voor het inkopen van gas en elektriciteit. De olieprijs is gestegen en ook CO2-rechten zijn duurder geworden.

Termijnbedrag verhoogd

Energieleveranciers rekenen dit vanzelfsprekend door aan hun klanten, waardoor bij veel klanten het termijnbedrag verhoogd moet worden. De ene energieleverancier doet dit zelf actief en informeert de klant over wijzigingen, terwijl de andere energieleverancier het laat voor wat het is. Klanten lopen dan het risico om flink bij te moeten betalen wanneer zij de jaarnota ontvangen. Bij deze grote groep klanten van Nuon gaat de wijziging van het termijnbedrag dus niet om een paar tientjes, maar soms om een verdubbeling van het voorschot.

Berekeningen foutief

Volgens Nuon gaat het om een inhaalslag voor klanten die veel meer energie verbruiken dan waar ze nu voor betalen. Maar die berekeningen van Nuon lijken niet overal te kloppen, blijkt na een oproep van RTL Nieuws op Facebook. Er kwamen honderden reacties binnen van mensen waar de energierekening met tientallen procenten zal stijgen terwijl ze qua verbruik nog lang niet in de buurt van de schatting van Nuon komen of zelfs geld zouden moeten terugkrijgen op de jaarnota.

Waar het fout gaat bij het berekenen van voorschotten is onduidelijk. Nuon ontkent dat er fouten zijn gemaakt en laat zelfs weten dat de berekeningen steekproefsgewijs dubbel zijn gecontroleerd. 

Consumind controleert je tarieven

Heb jij ook te maken gekregen met een forse verhoging van het termijnbedrag dan kunnen onze energie specialisten voor je nakijken of dit terecht is. Op basis van je energieverbruik en de huidige tarieven kunnen we kosteloos en geheel vrijblijvend een berekening maken om te kijken of je nog goed uit bent met je huidige energiecontract. Is dit niet het geval, dan zoeken we naar een beter contract. Bel naar 030 – 7009727 voor meer informatie of advies over hoge termijnbedragen.