Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Niet overstappende consument is duurder uit

Tien jaar geledNiet overstappende consument is duurder uiten is de energiemarkt geliberaliseerd, waardoor er meer concurrentie ontstond. Toch profiteert lang niet iedereen daarvan. Iets meer dan de helft van de consumenten zit namelijk nog steeds bij dezelfde leverancier als tien jaar geleden. Hierdoor betalen zij gemiddeld 350 euro méér dan consumenten die wel zijn overgestapt. De overstappers betalen nog ongeveer hetzelfde als tien jaar geleden.

Er zijn nu meer dan dertig energieleveranciers, terwijl dat er tien jaar geleden nog maar zes waren. De concurrentie is dus hevig, maar voor u als consument is dat absoluut gunstig. Energiebedrijven vechten om nieuwe klanten én om hun bestaande klanten te behouden. Op het moment dat uw contract afloopt, is het dus zeker de moeite waard om kritisch prijzen te vergelijken. Alle leveranciers bieden regelmatig kortingen en andere aantrekkelijke acties aan, om u binnen te halen of te houden.

Op dit moment dalen de prijzen, dus met een nieuw contract kunt u wel eens een stuk goedkoper uit zijn. De één-jarige contracten met een vast tarief zijn nu het meest voordelig, dus als uw contract binnenkort afloopt, is de overstap wellicht ook voor u interessant!

Heeft u nog wel de scherpste tarieven bij uw huidige energieaanbieder? Bekijk hier of u ook kunt besparen op de energienota.

Bron: Trouw.nl- 1 juli 2014

Meer interessante pagina's: Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Stappenplan energieaanbieders vergelijken - De goedkoopste energieaanbieder kiezen - Wanneer kunt u een nieuwe energieleverancier kiezen? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage


 

Afbeelding: Niet overstappende consument is duurder uit van Filmfoto/ Shutterstock.com