Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederlanders slordig met energie

Nederlanders slordig met energie Nederlanders zijn slordig als het gaat om energiebesparing. Tweederde van de Nederlandse huishoudens kan 175 euro per jaar op de energierekening besparen, als ze vaker het licht uitdoen, computers uitzetten en de opladers uit het stopcontact halen. Vooral de opladers worden vaak vergeten, daarna computers, verlichting en dan verwarming.

Jammer, want bijvoorbeeld verlichting kost een gezin ongeveer 100 euro per jaar en daarop is dus behoorlijk te besparen als de lampen wat vaker uitgedaan worden. Op de verwarmingskosten kan zelfs zes procent bespaard worden met iedere graad die de thermostaat lager wordt gezet.

De frituurpan, de strijkbout en het fornuis zetten we wel keurig uit, net als de tv en het koffiezetapparaat. Deze apparaten lenen zich er natuurlijk ook minder goed voor om aan te laten staan.

Vergeet u ook de verwarming lager te doen of de lampen uit te doen maar wilt u wel besparen op uw energiekosten? Vergelijk dan de energieleveranciers en zorg dat u scherpere energietarieven afsluit.

Bron: Frans Boogaard- AD.nl- 24 februari 2015

Meer interessante pagina's: Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Goedkope energieaanbieding vinden moeilijk? - Meer dan een energievergelijkingssite: Consumind - Overstappen van energieleverancier lever u geld op! 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Nederlanders slordig met energie van Stratos Giannikos/ Shutterstock.com