Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederlander energiebewuster dankzij crisis

Veel NederlandNederlander energiebewuster dankzij crisisers houden hun energieverbruik tegenwoordig kritisch in de gaten, staat in het Nederlands Dagblad. Maar liefst vier op de tien consumenten geeft aan dat de crisis de directe aanleiding is om beter te letten op het energieverbruik. Dat bleek onlangs uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos onder 1.137 mensen.

In het onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van energieleverancier Eneco, geeft 81 procent van de ondervraagden aan in meer of mindere mate last te hebben van de crisis. Driekwart van deze groep probeert daarom te bezuinigen op energieverbruik.

Bijna 20 procent van de respondenten zegt geen last te hebben van de crisis. Toch is meer dan de helft van die groep ook actief bezig met het terugdringen van het energieverbruik. Dit lijkt echter andere redenen te hebben dan geldbesparing: zij maken zich een stuk minder druk over de maandelijkse kosten dan mensen die de crisis als ernstiger ervaren. Zo is maar vijf procent van de mensen aan wie de crisis voorbijgaat bang voor de rekening, tegen 75 procent van de getroffenen van de crisis.

Maar of de crisis nu aan u voorbij gaat of niet: Consumind biedt u gratis een handige gebruikerstool aan, waarmee u perfect inzicht krijgt in uw verbruik en waarmee u ook uw meterstanden kunt bijhouden. Deze tool zal misschien iets meer vrouwen dan mannen aanspreken. Uit bovengenoemd onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen beter op het verbruik letten dan mannen, hoewel dat verschil niet heel groot is: 31 procent van de vrouwen let op het verbruik, tegen 24 procent van de mannen. Daarentegen weet 30 procent van de mannen wat de maandelijkse energiekosten zijn, tegen 23 procent van de vrouwen.

Een laatste (opvallend) punt uit het onderzoek is dat 85 procent van de ondervraagden het oninteressant vindt op welke manier zijn of haar energie wordt opgewekt. Tegelijkertijd zegt bijna de helft van de ondervraagden dat ze voor groene stroom gekozen hebben.

Mocht u na het lezen van dit artikel ook meer willen weten over uw verbruik en de tarieven die u daarvoor betaalt: op onze website kunt u  tarieven vergelijken. Bezuinigen hoeft ten slotte niet per se door minder te verbruiken. Een goedkopere leverancier scheelt ook in maandlasten!

Bron: Novum- Nederlands Dagblad - 6 januari 2014

Meer interessante pagina's: Energietarieven: vastzetten of niet? - Dé goedkoopste energieaanbieder - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Een energie overstap was nog nooit zo makkelijk 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Radiator van Andrey_Popov/ Shutterstock.com