Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederland gebruikt (te) weinig duurzame energie

Ondanks alle windNederland gebruikt (te) weinig duurzame energiemolens en zonnepanelen op daken van milieubewuste burgers, wordt slechts 4,5 procent van ons energieverbruik geleverd door duurzame bronnen, zoals wind, zon en water. De rest, ruim 95 procent, wordt nog steeds gehaald uit gas, kolen en kernenergie.

Scandinavische landen lopen voorop met duurzame energiedoelstellingen

Dat is opvallend, want daarmee doen we het slecht in vergelijking met andere Europese landen. Zweden bijvoorbeeld, heeft zijn duurzame energiedoelstellingen voor 2020 al gehaald. In Zweden, en ook in Noorwegen, wordt al meer dan 50 procent van de energie uit duurzame bronnen gewonnen. Alleen het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Malta doen het minder goed dan Nederland. Zij halen nog meer energie uit kernenergie en fossiele bronnen.

Plannen voor verdubbeling van duurzame energie

Nederland heeft wel in de planning om meer duurzame energie te gebruiken: in 2020 moet tien procent van ons totale energieverbruik uit duurzame bronnen komen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de huidige status en kenners denken dat het niet haalbaar is in de zes jaar die we daarvoor nog hebben.

Bron: Energievergelijk.nl - 21 juni 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Meer dan 30 energieleveranciers om uit te kiezen - Meer dan een vergelijkingssite: Consumind - Energievergelijken ingewikkeld? Welnee

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 

 

Afbeelding: Nederland gebruikt (te) weinig duurzame energie van Pedrosala/ Shutterstock.com