Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Maart roert zijn staart!

Maart roert zijn staartVandaag is het alweer zover, het officiële echte begin van de lente! Een uitgelegen kans om eens een grote voorjaarsschoonmaak te houden door uw energierekening. Begin met een frisse start aan het nieuwe hopelijk zonnige seizoen. Met de volgende tips zorgt u voor de ultieme voorjaarsbesparing op uw energiekosten en -verbruik.

1.       Maak gebruik van de zon

Maart is één van de maanden met het meest wisselende weer van heel het jaar. De ene dag is het koud met regen en wind, de andere dag schijnt het zonnetje en gaat de temperatuur in de dubbele cijfers. Zodra het even lekker weer is kunt u het beste gebruik maken van de warmte van de zon om uw huis te verwarmen. Laat uw gordijnen open, zet de verwarming lager en geniet ondertussen van de zon! Ook kunt u de was weer buiten laten drogen, in plaats van gebruik te maken van de wasdroger. Dit apparaat eist een groot gedeelte van uw stroomrekening! Hiermee bespaart u flink op uw energieverbruik. Bekijk hier het energieverbruik van huishoudelijke apparaten, waaronder de wasdroger

2.       Zet uw elektronische apparaten uit in plaats van op stand-by

Kijk tijdens de grote voorjaarsschoonmaak eens of u elektronische apparaten heeft die u weinig gebruikt maar wel aangesloten staan op elektra. U kunt beter de stekker uit het stopcontact trekken. Apparaten die stand-by staan gebruiken vaak onnodig stroom en dit is natuurlijk zonde. Is het noodzakelijk dat de apparaten aangesloten zijn op elektra? Kijk dan eens voor energiebesparende opzetstukken voor uw stopcontacten of energiebesparende verlengsnoeren. Dit kan al vaak schelen in uw energiekosten.

3.       Laat het licht langer uit

Nu dat het buiten steeds langer licht blijft, kan vaak in huis het licht langer uit. Mocht u toch het licht aan willen hebben? Kies dan voor zuinige lampen zoals spaarlampen. Ook kunt u er voor kiezen om niet alle lampen aan te zetten maar alleen de lampen die u echt nodig hebt.

4.       Ook in de tuin kunt u besparen

Alles bloeit, groeit en wordt groener in de lente. Logisch dat u er ook in de avond van wilt genieten. Tuinverlichting is echter een killer voor de energierekening, terwijl u alleen maar in de late avond ervan kunt genieten. Gebruik daarom lampen die werken op zonne-energie! Deze lampen slaan genoeg energie op om tot in de nacht de tuin te verlichten. Het handige van deze lampen is dat ze vaak te verplaatsen zijn en u ze dus op elke gewenste plek kunt neerzetten. De lente leent zich daarnaast ook perfect om zonnepanelen te installeren in de tuin. Energiezuinig én handig.

5.       Vergelijk energieleveranciers

De tarieven van maart zijn nog steeds zeer voordelig en laag. Vergelijk eens uw huidige energieleverancier met andere leveranciers. Via Consumind kunt u gemakkelijk alle tarieven van de energieleveranciers met elkaar vergelijken en de juiste keuze aan de hand van uw verbruik maken. Geïnteresseerd in een vergelijking van de energieleveranciers? Vul hier voor een vrijblijvende vergelijking uw gegevens in! 

Afbeelding: Maart roert zijn staart van Petrmalinak/shutterstock.com