Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Laag gasverbruik in grote steden

Laag gasverbruik in grote stedenHet Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft becijferd dat inwoners van de grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, veel minder gas verbruiken dan gemiddeld. Dat komt omdat er in grote steden veel meer appartementen en flats zijn dan in landelijke gebieden en kleinere steden. Bij deze woningtypen is het warmteverlies veel minder groot dan bij andere woningen.

Het landelijk gemiddelde ligt op een verbruik van 1200 m3 gas per huishouden per jaar. In Amsterdam was het gemiddeld verbruik vorig jaar echter slechts 850 m3 per jaar en in Rotterdam zelfs maar 800 m3. Ook in Purmerend en in Almere verbruiken de inwoners minder gas dan elders in het land: veel huishoudens in deze steden maken gebruik van stadsverwarming.

Grootverbruikers in elektriciteit wonen voornamelijk in Rozendaal (Gelderland), Tubbergen en Dinkelland (beide in Twente). Gemiddeld verbruikt een huishouden 3050 kWh elektriciteit per jaar. In de hiervoor genoemde plaatsen verbruikt men echter respectievelijk 4250, 4150 en 4040kWh. 

Bron: Jerry Vermanen/ Nu.nl- 25 september 2015

Meer interessante pagina's: Start direct de energievergelijking - Een energieoverstap was nog nooit zo makkelijk - Er zijn meer dan dertig energieleveranciers - Meer mensen stappen over van energieleverancier

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Laag gasverbruik in grote steden van Santypan/Shutterstock.com