Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Keuzestress door concurrentie op energiemarkt

Keuzestress door concurrentie op energiemarktDe concurrentie op de energiemarkt leidt bij een deel van de consumenten tot keuzestress. Door de overdaad aan mogelijkheden raken zij eerder in verwarring, dan dat het hen helpt bij het maken van een keuze. Hierdoor stappen zij minder snel over dan consumenten die deze keuzestress niet ervaren.

Laagopgeleiden en ouderen hebben meeste keuzestress

Het zijn vooral de laagopgeleide consumenten die door de bomen het bos niet meer zien. Hoogopgeleide consumenten blijken hier minder last van te hebben. Ook ouderen hebben  moeite met de concurrerende markt. De enorme toename aan mogelijkheden van de afgelopen jaren, is voor hen lastiger dan voor jongeren. Die zijn meer gewend aan het maken van keuzes, omdat ze daar bijvoorbeeld ook al mee te maken hebben bij de abonnementen voor hun mobiele telefoons.

Het idee achter de marktwerking was juist dat het de consument zou helpen; bedrijven worden gedwongen om meer te concurreren op prijs en/ of service. De consument kan dan de leverancier kiezen die het beste past bij zijn of haar situatie. En voor een deel van de consumenten werkt dat ook prima, maar voor de lager opgeleiden en ouderen levert het vooral stress op.

Vergelijk energieleveranciers en stap over met Consumind

Als u deze stress ook ervaart, dan helpen wij u graag bij het maken van een keuze. Op onze website kunnen leveranciers op prijs en klanttevredenheid vergeleken worden, zodat het makkelijker wordt om een keuze te maken. Daarnaast bieden wij een overstapservice, waarbij we mensen persoonlijk begeleiden om een passende leverancier te vinden.

Bron: Dirk Waterval- Volkskrant.nl- 24 maart 2015

Meer interessante pagina's: Meer consumenten stappen over van energiemaatschappij - Wanneer wijzigen de energietarieven? - Een energieoverstap was nog nooit zo makkelijk - Overstappen van energieleverancier levert u geld op 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding:Keuzestress door concurrentie op energiemarkt Alexander Raths/Shutterstock.com