Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Jeugd is milieubewust, maar niet energiezuinig

Jeugd is milieubewust, maar niet energiezuinig12-07-2012 Jongeren tussen de 6 en 18 jaar zijn zich meer bewust van het milieu en hun energieverbruik, maar hun gedrag is nauwelijks veranderd. Dat schrijft Trouw op 9 juli 2012 naar aanleiding van een onderzoek van energiemaatschappij Nuon en Blauw Research.

Ten opzichte van 2005 weten jongeren beter welke apparaten stroom verbruiken en dat energieverspilling slecht is voor het klimaat. Driekwart van de deelnemers van het onderzoek gaf zelfs aan de voorkeur te geven aan groene stroom.

Nog niet energiezuinig

Hoewel de jongeren deze kennis wel bezitten, zijn ze nog te weinig bezig met het daadwerkelijk besparen van energie. Zo doet slechts vier op de tien jongeren alle apparaten op de slaapkamer uit wanneer ze deze verlaten. 53 procent staat langer dan 10 minuten onder de douche en 44 procent laat de koelkast openstaan tijdens het inschenken van drinken.

Het goede voorbeeld om energieverbruik te verlagen

Om het gedrag van de jongeren te veranderen, kunnen ouders een belangrijke rol spelen. Zo blijkt uit het onderzoek dat kinderen zuiniger met energie omgaan wanneer hun ouders het goede voorbeeld geven. Ook helpt het wanneer ouders het onderwerp bespreken met hun kinderen.

Energiebespaartips

Ook Consumind helpt u graag om meer energie te besparen. Bijvoorbeeld met onze bespaartips. Een goed startpunt voor een gesprek met uw zoon of dochter?

Lees hier het hele artikel in Trouw.

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Bespaartips hypotheken - Bespaartips lenen - Bespaartips internet, telefonie en televisie - Bespaartips mobiele telefonie

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: niet energiezuinig van Anna Omelchenko / Shutterstock.com