Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Groene energie alweer verbruikt


Green Energy Day, de dag waarop alle duurzaam geproduceerde energie in Nederland op is, is dit jaar gevallen op 11 februari. Deze dag is vorig jaar geïntroduceerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), om beter inzicht te krijgen waar Nederland nu staat wat betreft duurzame energie en welke stappen er nodig zijn om uiteindelijk in 2050 honderd procent duurzaam te kunnen zijn. 

Om het doel van honderd procent duurzaamheid in 2050 te behalen, is het nodig elk jaar Green Energy Day 10 dagen op te schuiven. In 2030 zitten we in Europa op eind april, is de verwachting. Een realistisch doel, volgens de NVDE. De vereniging heeft onlangs de website www.greenenergyday.nl gelanceerd. Op deze website krijgen consumenten en medewerkers van bedrijven, die zich inzetten voor duurzame energie of energiebesparing, een podium hun verhaal te doen. Op die manier hoopt de organisatie de klimaatdoelen van 2030 en 2050 dichterbij te halen en te laten zien dat de doelen haalbaar zijn, wanneer nu actie wordt ondernomen.

Flevoland koploper

Momenteel loopt de provincie Flevoland aan kop op het gebied van duurzame energie. Deze provincie wekt de meeste windenergie op. Alle molens in Nederland zouden in 2020 6000 megawatt moeten opwekken, Flevoland wekt momenteel rond de 1200 megawatt op (dat komt neer op 20 procent). En de ontwikkeling van nieuwe windparken gaat ook in deze provincie door. Het doel is dat in 2030 1700 megawatt aan windenergie wordt opgewekt in Flevoland. Ook in zonne-energie-opwekking scoort deze provincie hoog