Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gedupeerde klanten Welkom Energie gaan flink meer betalen voor energie

Geen vergoeding

Twee weken geleden werd bekend dat de eerste energiemaatschappij was omgevallen door de torenhoge gasprijzen. De 90.000 klanten van Welkom Energie werden automatisch voor minimaal één maand klant bij Eneco. Eind vorige week zijn de nieuwe variabele tarieven bekendgemaakt voor de gedupeerde klanten en dat zijn geen kleine bedragen.

Eneco schrijft in een brief dat ze hogere energierekeningen voor de gedupeerde klanten niet kunnen voorkomen. Het gemiddelde termijnbedrag van de ‘nieuwe’ klanten zal uitkomen op €289 per maand, maar er zitten flinke uitschieters bij. De tarieven zijn namelijk gebaseerd op het energiegebruik van de klanten bij Welkom Energie. Zo één van de grootste uitschieters: Radio 1-presentatrice Lara Rense deelde een mail van Eneco waarin haar nieuwe termijnbedrag maar liefst €631 per maand zou zijn, terwijl dit €182,06 was bij Welkom Energie. Er zijn meerdere uitschieters, en eigenlijk gaat iedereen er maandelijks flink op achteruit.

Een flinke klap dus voor de 90.000 gedupeerde klanten, helemaal nu bekend is dat de overheid geen extra steun gaat geven aan deze groep. De energiebelasting wordt al verlaagd en ook ex-klanten van Welkom Energie gaan hiervan ‘profiteren’, aldus staatssecretaris Dilan Yesilgöz (Economische Zaken). Iedereen met variabele tarieven of een aflopend vast energiecontract gaat immers extreem veel meer betalen voor energie.

Ook werd bekend dat de overheid waarschijnlijk miljoenen gaat verdienen aan het faillissement van Welkom Energie. De ingekochte gasvoorraad komt door het faillissement weer in handen van het bedrijf GasTerra, wat voor 50 procent in handen is van de staat. Er is al aangegeven dat de gasvoorraad niet vrijgegeven gaat worden en dat deze dus op de huidige koers wordt verkocht, terwijl Welkom Energie deze voor een veel lagere prijs had ingekocht. Hierover is op dit moment nog veel onduidelijkheid.