Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Eerste energiemaatschappij valt om door hoge gasprijzen

Energiemaatschappij valt om

Door de historisch hoge gasprijzen is Welkom Energie zijn vergunning kwijtgeraakt voor het leveren van stroom en gas, meldt de Autoriteit Markt en Consument (ACM) vanochtend. Het is de eerste energiemaatschappij die door de hoge marktprijs voor gas zijn vergunning kwijtraakt.

De ACM meldt dat Welkom Energie niet meer aan de vergunningseisen heeft kunnen voldoen. De 90.000 klanten worden overgenomen door Eneco, waardoor zij dus niet zonder energie komen te zitten. In Nederland is de wet zo geregeld dat mensen nooit zonder energie komen te zitten in het geval van een faillissement. Wat er met de tarieven voor deze mensen gaat gebeuren is nog niet te zeggen. De ACM geeft aan dat klanten geen last zullen ondervinden van de noodgedwongen overstap. De kans dat de gedupeerde klanten variabele tarieven moeten betalen bij Eneco is aanwezig.

Welkom Energie mag vanaf 1 november geen gas en elektriciteit meer leveren. Klanten mogen tot 1 december geen nieuw contract aangaan of hun eigen contract opzeggen bij Eneco. Hierna hebben ze weer alle vrijheid om eventueel opzoek te gaan naar een nieuwe energiemaatschappij.

Energiemaatschappijen houden hun hart vast voor de komende periode. Door een hoge gasprijs verliezen energiemaatschappijen veel geld op consumenten met vaste lage tarieven van vorig jaar. Voornamelijk kleine energiemaatschappijen staan op dit moment te wankelen. Zo proberen ze alles uit de kast te halen om nog overeind te blijven staan, zoals Enstroga en DGB. Laten we hopen op een relatief warme winter, zodat er straks niet nog meer energiemaatschappijen om gaan vallen.