Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energierekening met ruim €60,- omhoog

Twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, worden de variabele tarieven voor stroom en gas gewijzigd en opnieuw vastgesteld. Diverse energieleverancier voorspellen een flinke stijging in de gasprijzen, stroomprijzen en leveringskosten. Voor een groot deel van Nederland betekent dit een stijging van ruim €60,-.

Stijging slaperstarieven door gasprijs en vaste leveringskosten

Dat de energierekening voor een groot deel uit gas bestaat, gaan Nederlandse huishoudens met een variabel contract flink merken. Door de licht fluctuaties in prijs van begin dit jaar, is de inkoopprijs voor gas hoger geworden en wordt nu doorberekend aan de klanten. Ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een contract voor onbepaalde tijd, ook wel slaperstarieven genoemd. Een vast contract is gemiddeld €250,- goedkoper, zorg dus dat je niet in de slaperstarieven terecht komt. 

Zet mijn tarieven vast!

Niet alleen de energietarieven gaan flink omhoog maar ook de vaste leveringskosten gaan omhoog. Deze standaardkosten stijgen gemiddeld met €6,-. Deze verhoging heeft te maken met extra interne kosten op het gebied van dienstverlening en service.

Vast contract gemiddeld €250,- goedkoper

Terwijl de variabele tarieven elk halfjaar wijzigen, staan bij een vast contract de tarieven vast voor de gehele looptijd. Het vast zetten van de tarieven scheelt gemiddeld €250,- op de energierekening.

Consumind adviseert dan ook altijd om de tarieven voor een langere looptijd vast te zetten. Hierdoor hou je voordelige tarieven tijdens je contract en heb je geen last van de stijgingen. Wil jij je energiecontract vastzetten én gebruik maken van voordelige tarieven tijdens je contract? Wij helpen je daar graag bij.

Zet mijn tarieven vast!

2018 verdere stijging energierekening

De aankomende jaren zal energie alleen maar duurder worden. Dit komt door investeringen in groene stroom, het milieu en een stijging in belasting. Volgend jaar gaat de Opslag Duurzame Energie met ruim €40,- omhoog om groene energie te stimuleren.

Een vast en voordelig contract via Consumind

Heb jij op dit moment een variabel contract? Dan weten wij zeker dat je wel tot €300,- kan besparen op je energierekening! Wij bekijken het voordeligste vaste contract voor je en regelen de overstap voor je. Zo hoef jij niets te regelen én heb je voor de gehele looptijd lage energietarieven. Prettig geregeld! 

Ik wil een vast contract