Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Een op de acht wisselt van energieleverancier


In 2017 is ruim 12% van de Nederlanse huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Volgens het CBS zijn er grote regionale verschillen te zien. Het noorden en oosten van het land was het beste vertegenwoordigd. In Staphorst, Tubbergen, Dinkelland en Wierden, gemeenten in Overijssel stapten de meeste consumenten over, namelijk zo’n 20% van de huishoudens in die provincie.

Met meer dan 18% is het aantal overstappers in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Heeze–Leende en Best in Noord-Brabant, Bunschoten in Utrecht en Scherpenzeel in Gelderland ook goed vertegenwoordigd. In Zeeland en grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag bleven de meeste Nederlanders gewoon bij hun leverancier.

In totaal zijn iets minder dan een miljoen Nederlandse huishoudens van energieleverancier gewisseld. Dat is minder dan in de voorgaande jaren. Volgens de Autoriteit Consument en Markt stapten tussen half 2015 en half 2016 maar liefst 17% van de huishoudens over.

Overstappen is niet ingewikkeld

Je kunt via Consumind eenvoudig meer dan dertig energieleveranciers vergelijken met elkaar. Het is eenvoudig, omdat wij het ingewikkelde werk, namelijk de tarieven inventariseren al voor jou hebben gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is je verbruik, je persoonlijke gegevens en je huidige leverancier in te voeren. Je krijgt direct via de energie vergelijkingssite het overzicht te zien van de kosten die je kwijt bent bij de energieleveranciers.

Bekijk hier direct onze overstap checklist voor meer informatie!