Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

De zeven vakantietips van Consumind

De zeven vakantietips van Consumind

Langzamerhand komt de vakantieperiode weer in zicht. Of u nu van plan bent om de zon op te zoeken, een actieve vakantie in het vooruitzicht hebt of andere vakantieplannen heeft: er zijn altijd weer mogelijkheden om te besparen wanneer u op vakantie gaat. Consumind zet zeven eenvoudige, bruikbare tips op een rijtje.

1. Goedkoop bellen vanuit het buitenland

Bellen vanuit het buitenland kan voordeliger dan via uw provider of Skype. Maak gebruik van de RingCredible App en bespaar flink op uw telefoonkosten. Download gratis de app en bel de eerste vijftien minuten gratis! Profiteer van 50% extra beltegoed bij een opwaardering van minimaal € 10 voor 15 juni 2013! Stuur na het opwaarderen een mail naar consumind@ringcredible.com onder vermelding van uw mobiele nummer en het extra beltegoed wordt aan uw krediet toegevoegd.

2. Koelkast en vriezer minder energie laten verbruiken

Wanneer u op vakantie gaat, doet u er goed aan om uw koelkast leeg te maken en uit te schakelen. Laat de deur van de koelkast openstaan, zodat u schimmel geen kans geeft. Ontdooi ook uw vriezer en maak ‘m schoon, zodat de ijslaag verdwijnt en uw vriezer niet onnodig veel energie verbruikt.

3. Stekkers uit stopcontact en tijdschakelaar inschakelen

Haal de stekkers uit de stopcontacten. Wanneer u het licht ’s avonds wilt branden, kunt u gebruikmaken van een tijdschakelaar.

4. Voicemail uitschakelen in buitenland

Wanneer u op vakantie gaat, is het raadzaam om uw voicemail uit te schakelen. De kosten van het afluisteren van de voicemail kunnen immers behoorlijk oplopen.

5. Thermostaat op 15 graden tijdens afwezigheid

U wilt natuurlijk niet dat uw woning wordt verwarmd tijdens uw afwezigheid. Zet daarom uw thermostaat op vijftien graden en voorkom een onnodig hoge energierekening.

6. Boiler of waakvlam uit voordat u op vakantie gaat

Beschikt u over een boiler? Schakel deze dan uit en voorkom dat het water tijdens uw vakantie zonder reden op temperatuur wordt gehouden. Het gaskraantje van uw gaskachel draait u dicht, zodat de waakvlam uitgaat.

7. Fornuis uit voor de vakantie

Controleer of uw fornuis of kookplaat uitstaat en sluit eventueel de gaskraan naar uw fornuis af.

Consumind wenst u een zorgeloze vakantie!

Meer interessante pagina's: Bespaartips lenen - Bespaartips hypotheken - Bespaartips telefonie,televisie en internet - Bespaartips energie

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: vakantiebespaartips van Gts / Shutterstock.com