Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Data slimme meters niet voldoende beschermd

Data slimme meters niet voldoende beschermdBrancheorganisaties Netbeheer Nederland en Energie Nederland geven toe dat de verbruiksgegevens van de slimme meter niet altijd goed beschermd waren. Een journalist ontdekte dat je met een beperkt aantal persoonsgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) de verbruiksdata van klanten kon inzien.

Maatregelen slimme meters

De netbeheerders en energieleveranciers hebben gelijk maatregelen getroffen. Bedrijven die de slimme meters installeren, zijn nogmaals onder de loep genomen om te controleren of zij zich aan de regels houden. Voor nieuwe adressen accepteren de netbeheerders de komende maand geen aanvragen voor inzicht in de data van de slimme meters. Eerst moet het systeem weer waterdicht zijn.

Er wordt nu met spoed gewerkt aan een gedragscode, die ervoor moet zorgen dat de identiteit van klanten strenger wordt gecontroleerd. Dat zou bijvoorbeeld gerealiseerd kunnen worden door om een meternummer te vragen.

Bron: Nu.nl- 29 januari 2015

Meer interessante pagina's: Nu energietarieven vergelijken - Een goedkope energieaanbieding vinden moeilijk? - Meer dan een energievergelijkingssite: Consumind - Cadeaus energiemaatschappij wassen neus

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Data slimme meters niet voldoende beschermd van Dmitry Kalinovsky/ Shutterstock.com