Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaar tot 1.000 euro op uw energierekening

Uit een onderzoekBespaar tot 1.000 euro op uw energierekening van de milieuorganisatie Natuur & Milieu blijkt dat de meeste Nederlanders geen idee hebben of en hoeveel ze kunnen besparen op hun energierekening. Dat is jammer, want 75 procent van de huishoudens kan volgens Natuur & Milieu meer dan €300 besparen en 30 procent zelfs meer dan €1.000,-

Een besparing van €1.000 kan men bijvoorbeeld realiseren door vloeren, ramen en muren te isoleren. Maar ook het aanbrengen van zonnepanelen, het vervangen van gloeilampen door spaar- of led-lampen en het aanschaffen van energiezuinige apparaten, draagt flink bij aan de besparing.

Nederlanders vinden energiebesparing wel belangrijk, althans dat zegt 85 procent van de ondervraagden. Toch komt maar één op de vijf Nederlanders de komende twee jaar echt in actie: zij willen energiezuinige apparaten aanschaffen, lampen vervangen en met een slimme meter hun energieverbruik gaan bijhouden.

Voor iedereen die zich nu al wil verdiepen in energiebesparing is de campagne Slimwoner interessant: Natuur & Milieu wil hiermee Nederlanders aansporen om minder energie te gebruiken. En mocht u meer feiten en cijfers willen: lees dan het volledige onderzoeksverslag van Natuur & Milieu over Nederlanders en energiebesparing.

Bronnen: RTL nieuws- 23 februari 2014 en Slimwoner.nl    
    
Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Een energie overstap was nog nooit zo makkelijk - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Hoe werkt de energievergelijker? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Energielabel van Gopixa/Shutterstock.com