Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Keuzemogelijkheid soort energiecontract

Keuzemogelijkheid soort energiecontract

Je kunt kiezen voor een vast leveringstarief of voor een variabel leveringstarief. Bij een vast contract staat het leveringstarief gedurende de contractperiode vast en dat kan niet tussentijds gewijzigd worden.

Variabel energiecontract

Bij een variabel contract wordt er een wisselende leveringstarief gehanteerd. Dit houdt in dat het leveringstarief binnen de contracttermijn kan dalen bij prijsverlagingen en kan stijgen bij prijsverhogingen. De leverancier mag de prijs twee maal per jaar aanpassen. Als je kiest voor een contract met variabele leveringstarieven, houd er dan rekening mee dat het termijnbedrag halverwege het jaar ineens kan stijgen. U moet die prijsverhoging wel kunnen betalen. De kosten kunnen natuurlijk ook dalen en in dat geval levert het geld op! Kortom, met een variabel contract neem je een gok.

Zaken die niet kunnen worden vastgezet bij een energiecontract

De hoogte van de energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (overheidsheffingen) en btw worden door de overheid bepaald en kunnen te allen tijde worden aangepast, ook bij een vast contract. De netbeheerkosten worden bepaald door de netbeheerders en kunnen ook wijzigen tijdens een vast contract.

Meer interessante pagina's: Start nu energietarieven te vergelijken - Een energieoverstap was nog nooit zo makkelijk - Hoe werkt de energievergelijker van Consumind? - De overstapservice 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 
 

 

Afbeelding: Keuzemogelijkheid soort energiecontract van aoo3771/ Shutterstock.com