Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zorgpremies verschillen veel van elkaar in 2022

Zorgverzekeringen 2022

De zorgpremies hebben nog nooit zo ver uit elkaar gelegen als in 2022. Gemiddeld betaalt een consument nu €128,30 voor de basiszorgverzekering, maar dit verschilt dus enorm per verzekeraar. De prijzigste verzekering is van ASR en kost maar liefst €152,90 per maand en de voordeligste is van ZieZo en kost €108,25 per maand. Dat is een enorm verschil van €535,- per jaar, terwijl de dekking exact hetzelfde is. Alle wijzigingen in de basiszorgverzekering 2022 vind je hier

Nu alle premies bekend zijn, is te zien dat de premie gemiddeld met €48,- is gestegen, wat flink hoger is uitgevallen dan de €31,- waarmee het kabinet in eerst instantie rekening hield. Ook de €44,- die later werd verwacht is dus niet uitgekomen. Daarnaast is het jaarlijkse verschil tussen de voordeligste en prijzigste zorgverzekering dit jaar €34,- meer dan vorig jaar.

Het pakket dat dit jaar het meest is gestegen ten opzichte van vorig jaar is het combinatiepakket van Ditzo. Deze is met 11 procent gestegen naar €133,50 en zal dus dit jaar niet meer behoren tot een van de goedkopere verzekeringen.

Zoals verwacht hebben veel zorgverzekeraars gewacht tot het laatste moment met het bekend maken van de tarieven. Veel verzekeraars willen bovenaan staan in vergelijkers om hiermee nieuwe klanten te werven.

Overstapdeadline

Tot 31 december kan er worden overgestapt van zorgverzekering. In ieder geval moet de huidige verzekering opgezegd worden voor het einde van het jaar. Daarna moet voor 1 februari een nieuwe verzekering zijn afgesloten. Voorkom dat je teveel betaald voor dezelfde dekking. Zoals hierboven al is benoemt is het verschil tussen ZieZo en ASR in maandelijkse lasten enorm, maar verschillen ze niet van elkaar in dekking. In onze vergelijker, vergelijk je eenvoudig alle zorgverzekeraars met elkaar en vind je de verzekering die het best bij jou past.