Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zorgpremie op niveau van 2011

Zorgverzekeraars moeten binnenkort weer hun nieuwe premies bekend maken. Als de verwachtingen van het kabinet uitkomen, gaan we volgend jaar 103 euro per maand betalen voor onze zorgpremie. Dat is zeven euro meer dan dit jaar.

Dat bedrag kan ook best lager uitvallen, omdat verzekeraars dit jaar minder kosten in rekening hebben gebracht dan verwacht. Mocht het wel uitkomen op 103 euro per maand, dan ligt het prijsniveau van de zorgpremies weer op hetzelfde niveau als in 2011 en 2012.

Minder grote stijging  zogrpremie dan afgelopen jaren

Hoewel er volgend jaar een veel minder grote stijging in de zorgpremies aankomt dan de jaren hiervoor, blijven de premies wel stijgen. Ook in 2016 wordt er weer meer geld aan de zorg uitgegeven, ondanks dat Minister Schippers het afgelopen jaar 12 miljard heeft bespaard. Als dat niet gebeurd was, dan was de zorgpremie voor volgend jaar uitgekomen op 150 euro per maand.

Verplicht eigen risico stijgt licht, zorgtoeslag ook

Het verplicht eigen risico gaat met tien euro omhoog naar 385 euro. Maar de zorgtoeslag gaat ook omhoog. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt, krijgt volgend jaar waarschijnlijk 67 euro meer zorgtoeslag.

Bron: Telegraaf.nl- 28 augustus 2015

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Zorgpremie op niveau van 2011 van Alexeysun/ Shutterstock.com