Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Tijd om overstappen naar een andere zorgverzekering voor eind december

Met het einde van het jaar in zicht, is het voor Nederlanders belangrijk om te bepalen of ze komend jaar willen overstappen naar een andere zorgverzekering. Naast de premie is voor velen ook van belang of zorgverleners dicht bij huis volledig worden vergoed. Het maken van een weloverwogen keuze wordt benadrukt, waarbij het controleren van zorgverlenerscontracten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering van groot belang is.

Zorgvuldige keuze: controleer zorgverlenerscontracten voor optimaal voordeel

Het is belangrijk om te weten welke zorgverleners door een zorgverzekeraar worden gecontracteerd, vooral als men voorziet dat er komend jaar veel zorg nodig zal zijn. Het raadplegen van onze vergelijker biedt inzicht in gecontracteerde zorgverleners. Experts adviseren om bij twijfel de zorgverzekeraar te bellen voor informatie en om op de hoogte te blijven van contractonderhandelingen, aangezien grote zorgverzekeraars mogelijk nog niet alle contracten hebben afgerond.

Lastige keuzes bij zorgverlenerscontracten en premies

Het is bekend dat momenteel 79 procent van de ziekenhuizen gecontracteerd is door zorgverzekeraars. Desondanks benadrukt men dat, hoewel het percentage dagelijks stijgt, niet alle contracten al zijn afgerond. Zorgverzekeraars beloven soms vergoedingen voor behandelingen bij ziekenhuizen zonder contract, maar slechts enkele hebben dit voor het komende jaar bevestigd. Het belang van het controleren van contracten is des te groter bij budgetpolissen, waarbij enkele voorbeelden worden genoemd die bij slechts de helft van alle ziekenhuizen behandelingen vergoeden.

Zorgverzekeraarsplicht en gedegen controle

Naast de controle op ziekenhuiscontracten benadrukt men dat ook bij andere zorgverleners, met name in de wijkverpleging of geestelijke gezondheidszorg, niet elke zorgverlener een contract heeft met alle zorgverzekeraars. Desondanks vertrouwt men op de zorgplicht van zorgverzekeraars om kwalitatief goede zorg in de buurt te regelen. Experts benadrukken ook het belang van voortdurende controle gedurende het jaar, zodat patiënten zeker weten of hun behandelingen volledig worden vergoed.

Zorgpremies vergelijken