Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Hoe werkt een overstap naar een andere zorgverzekeraar?

Vanaf half november kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Vaak is dit een heel karwei met veel uitzoekwerk en dingen waar je je niet dagelijks mee bezig houdt. Want hoe gaat zo een overstap nou eigenlijk in zijn werk? Wij hebben daarom voor jou alle punten op een rijtje gezet hoe dit werkt en waar je op moet letten bij een overstap naar een andere zorgverzekeraar of bekijk het filmpje onder aan de pagina: 

Vergelijken via de zorgvergelijker van Consumind, hoe werkt dat?

Via de zorgvergelijker van Consumind kun je gemakkelijk alle premies en zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Hier kun je al je voorkeuren en wensen voor jouw zorgverzekering aangeven. Vul ook altijd je geboortedatum in, om dit zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Je kunt aangeven hoe hoog je je eigen risco wilt maar ook of je aanvullende verzekeringen wilt.  

Wanneer je al deze gegevens hebt ingevuld, kun je beginnen met de vergelijking. In de zorgvergelijker van Consumind zie je direct alle zorgverzekeraars en premies die aansluiten op jouw wensen en voorkeuren. Je kunt altijd nog je voorkeuren wijzigen in de vergelijker. Je kunt ook gemakkelijk de polisvoorwaarden bekijken. 

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je direct verder naar de pagina van de zorgverzekeraar en een overstap maken. Wanneer je dit voor 31 december doet, zal je vanaf 1 januari bij je nieuwe zorgverzekeraar zijn verzekeraar.

Waar moet ik op letten bij een overstap naar een nieuwe zorgverzekeraar?
Bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekeraar is het natuurlijk belangrijk dat al jouw voorkeuren en wensen in de zorgverzekering zitten. Dit kun je altijd aanvullen met een aanvullende verzekering. Kijk goed of dit niet al in het pakket zit voor de basisverzekering. Dit kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. Kies het eigen risico dat jij in je financiële situatie kunt betalen. Zo sta je niet voor een verrassing wanneer je opeens een hoge rekening bij de post vindt. Je kunt dan beter een iets hogere premie houden. 

Wat is het eigen risico van een zorgverzekering?
Het eigen risico van een zorgverzekering is verplicht. Dit is minimaal €385,-. Je betaald alleen eigen risico over zorg vanuit de basiszorgverzekering zoals de kosten voor een ambulance rit naar het ziekenhuis. Voor kleine bezoeken aan de huisarts betaal je geen eigen risico. Je kunt zelf de hoogte van je eigen risico bepalen met een minimum van €385,- en een maximum van €885,-.  Hoe hoger je eigen risico des te lager je premie. Let wel op, dat je met een hoger risico dus zelf meer moet betalen. 

Wat zijn aanvullende verzekeringen?
Ben je een brokke piloot en heb je niet genoeg aan de basisvergoeding voor fysiotherapie vanuit je basiszorgpakket? Dan kun je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering kiezen waarmee je meerdere behandelingen vergoedt krijgt. Ook kun je kiezen voor een aanvullende tandarts verzekering, alternatieve geneeswijze zoals acupunctuur en verzekeringen voor brillen en lenzen. Hiermee krijg je dus een hoger bedrag vergoed door de verzekering dan vermeld in je basiszorgverzekering. Let wel op dat je premie hierdoor duurder wordt! 

Ga terug naar zorgverzekering homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage