Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Opbouw van de nota

Opbouw nota

Je internet, bellen & tv-provider stuurt je iedere maand een nota. Hierop staan de (vaste) periodieke kosten en de (variabele) verbruikskosten. De periodieke kosten betaal je over het algemeen vooruit, in tegenstelling tot de verbruikskosten. Dit zijn variabele kosten, die afhangen van de mate waarin je hebt gebeld en/of gebruik hebt gemaakt van aanvullende diensten.

Periodieke kosten voor een alles-in-1-pakket

Deze kosten betaal je over het algemeen vooruit. Dat kan omdat het vaste kosten zijn, die iedere maand ongewijzigd terug komen.

Verbruikskosten voor alles-in-1-pakket

Dit bedrag kan per maand verschillen, afhankelijk van hoeveel je gebeld hebt en/of hoeveel je gebruik hebt gemaakt van andere diensten, zoals het huren van films.  

Termen op Nota’s

Op de nota van je provider staan verschillende termen. Hieronder een aantal termen uitgelegd die je tegen zou kunnen komen op de nota. 

Klantnummer

Uw persoonlijke nummer, waaraan de provider u herkent.

Machtigingskenmerk

Een uniek nummer van de automatische incasso. Als er een vraag over een betaling is, kunt u dit nummer gebruiken om aan te geven om welke betaling het gaat.

Notanummer

Elke nota heeft een eigen nummer, zodat deze makkelijk terug te vinden is. Dat is handig als u een specifieke vraag heeft over uw nota.

Totale kosten

De totale kosten voor alle afgenomen diensten.

BTW

Over de diensten die u afneemt, betaalt u belasting. De provider draagt dit voor u af aan de belastingdienst.

Interactieve tv

Een pakket met extra mogelijkheden, waarmee u veel meer invloed heeft op wat u kijkt en wanneer u dat doet. Als u interactieve tv heeft, dan kunt u programma’s opnemen en live pauzeren, of gemiste afleveringen via ‘programma gemist’ terugkijken.

Daarnaast kunt u via uw televisie films en series huren en gebruik maken van de digitale tv-gids.

Digitale tv- ontvanger met harddiskrecorder

Met de harddiskrecorder kunt programma’s opnemen. Bij sommige providers betaalt u eenmalig voor de harddiskrecorder, bij anderen betaalt u hier maaandelijks een (klein) bedrag voor.

Verbruik

Dit is de verzamelnaam voor de gesprekskosten, plus de kosten voor het gebruik van extra diensten, zoals gehuurde films of series.

Specificatie gesprekskosten

Een overzicht van uw belgedrag: naar welke nummers u heeft gebeld, of dat vaste of mobiele nummers zijn, binnen of buiten Nederland, hoe lang ieder gesprek heeft geduurd en wat de kosten per gesprek zijn.

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: nota van Andrey_Popov /Shutterstock.com