Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Tele2 gooit prijzen omhoog

Tele2 verhoogt per 1 oktober de prijs van een aantal abonnementsvormen waarbij alleen vaste telefonie wordt geleverd. De prijsverhoging kan tot maar liefst 83 procent oplopen. De forse abonnementsverhoging treft vooral ouderen. Deze groep bestaat uit zo’n 40.000 klanten die alleen gebruik maken van vaste telefonie via deze telecomaanbieder.

Onderbouwing

Tele2 onderbouwt de prijsverhoging met het feit dat het aantal klanten dat alleen vaste telefonie afneemt in de afgelopen jaren fors is gedaald. Hierdoor nemen de kosten per klant om deze dienst te onderhouden fors toe. In het afgelopen jaar daalde het aantal klanten met afname van vaste telefonie met maar liefst 50 procent. Tele2 hoopt klanten door de prijsverhoging overstappen naar een duo- of triple play-abonnement.

Concurreren

Tele2 zette vele jaren geleden de Nederlandse markt voor vaste telefonie op scherp door als eerste bedrijf toenmalig monopolist KPN met goedkopere tarieven te beconcurreren. Echter worden vaste lijnen steeds minder gebruikt.

In het tweede kwartaal van dit jaar was op de Nederlandse markt sprake van een omzetdaling van 4 procent tot 253 miljoen euro. Voor het hele jaar zullen de opbrengsten van vaste telefonie volgens Telecompaper 6 procent lagere uitvallen. Sinds 2013 is er al sprake van een daling. Ook de komende jaren zal de dalende trend aanhouden, is de verwachting.

KPN is nog altijd de grootste aanbieder van vaste telefonie in Nederland met een marktaandeel van 41,5 procent. Ziggo is de nummer twee met 40,9 procent marktaandeel. Tele2 is de derde aanbieder in vaste-telefonieaansluitingen met een marktaandeel van 4,6 procent.

Overstappen

Klanten hoeven niet akkoord te gaan met het nieuwe tarief van Tele2. Bij tariefaanpassing hebben consumenten het recht om kosteloos over te stappen.

Via Consumind kun je diverse telecompakketten vergelijken. Weten of je enkel een nieuw telefoonabonnement kan afsluiten via een nieuwe aanbieder? Of eens kijken welk abonnement geschikt voor je is of welke provider bij je past? Geef je voorkeuren op en bekijk direct de mogelijkheden voor jouw adres.

Ga terug naar de internet,tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage