Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Stijging kosten abonnementen Ziggo en KPN

Stijging kosten abonnementen Ziggo en KPNHeeft u op dit moment een alles-in-1 contract bij Ziggo of KPN? Dan kunt u vanaf 1 juli 2016 een stijging in de maandelijkse kosten verwachten. Dit maakten de providers in de eerste week van mei bekend. De verhoging van abonnementskosten zou  veroorzaakt worden door stijgende bedrijfskosten en de inflatie correctie. De verandering geldt voor zowel alles-in-1 abonnementen, vast- en mobiel bellen, tv en internet. 
 
Bij beide providers zullen de kosten voor de alles-in-1 abonnementen met gemiddeld 1 tot 2 euro omhoog gaan. KPN meldt dat de Glasvezel pakketten, Interactieve TV en vast bellen ook deze verhoging zullen krijgen. De prijs voor Digitenne zal verhoudingsgewijs het meest omhoog gaan, namelijk gemiddeld met €3. Prijzen voor betaalzenders als Sport 1 en HBO zijn gelijk getrokken met de prijzen van andere aanbieders. De kosten voor andere zender pakketten gaan juist licht omlaag. 
 
Bij Ziggo klanten geldt de prijs stijging alleen voor abonnementen die sinds de overgang van UPC naar Ziggo niet meer zijn gewijzigd. Ongeveer 70% van de klanten zullen de verhoging in prijs merken. Start- en instapabonnees zullen er juist op vooruitgaan met gemiddeld €1. Overige pakketten zullen in prijs gelijk blijven. 
 
Naast de kosten voor tv en internet, zullen ook de kosten voor telefonie vanaf 1 juli 2016 gaan stijgen. Het starttarief wordt bij beide partijen verhoogd naar €0,11. Daarnaast zullen abonnees in plaats van €0,10 per minuut, €0,11 per minuut gaan betalen. 
 
 
Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Stijging kosten abonnementen Ziggo en KPN van Zebor/shutterstock.com