Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Steeds minder analoge telefoonaansluitingen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) doet nogal wat onderzoek. Zo hebben ze ook onderzoek gedaan naar het aantal en het type telefoonaansluitingen in Nederland. Conclusie? De digitale telefonie groeit nog steeds, ten koste van de analoge aansluitingen. Eind september 2013 was bijvoorbeeld al 76 procent van de vaste telefonie-aansluitingen digitaal.

Ook het aantal vaste breedbandabonnementen is in diezelfde periode toegenomen. Het aantal aansluitingen kwam toen boven de 6,7 miljoen uit, terwijl het aantal DSL-aansluitingen juist  daalde met 82.000. Dit in tegenstelling tot de glasvezelaansluitingen, die stegen juist weer. Met televisie zien we hetzelfde gebeuren; de analoge aansluitingen nemen af, terwijl nu al ruim 85 procent van de abonnementen voor digitale tv is.

Heeft u nog een analoge telefoonaansluiting en wilt u ook overstappen naar een digitale aansluiting? Vergelijk dan hier de diverse providers, om te kijken welke voor u het meest geschikt is en wat er mogelijk is op uw adres.

Bron: Telecompaper - 21 maart 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: vaste telefonie van Africa Studio/ Shutterstock.com