Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Snellere internetverbinding in 2017 dankzij WiGig

Wil je thuis via je WiFi een leuk YouTube filmpje kijken, is de verbinding zo traag waardoor het filmpje stottert. Niet leuk! Gelukkig, er is goed nieuws. In 2017 moet WiFi bijna 2 keer zo snel worden dan het nu is. Het netwerk van bedrijven dat WiFi levert, De Wi-Fi Alliance, heeft een techniek die de snelheden verhoogt goedgekeurd. Deze techniek wordt WiGig genoemd.

WiGig eindelijk van de plank gehaald

We hebben er jaren op moeten wachten, want WiGig ligt al enige tijd op de plank klaar voor gebruik. Helaas moesten de productontwikkelaars wachten op een certificaat van Wi-Fi Alliance. De verwachting is dat de eerste chipssets in 2017 voor de smartphones beschikbaar zijn.

Binnen enkele seconden HD-film gedownload

Met WiGig is het mogelijk om een downloadsnelheid van 8Gbps te behalen, dit betekent dat je gewoon binnen enkele seconden al een hele HD-film kan downloaden om te kijken! Er kleeft ook een nadeel aan deze nieuwe techniek: het werkt minder goed wanneer er meerdere apparaten gebruik van maken. Dit komt omdat WiGig een korte afstand van 10 meter gebruikt om data te versturen.

Hopelijk kan ook jij snel gebruik maken van WiGig op je smartphone. Tot die tijd drink je nog een paar koppen koffie voordat je een film gedownload hebt op je telefoon. 

Ga terug naar de internet,tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: snellere internetverbinding in 2017 vanwege WiGig van Scyther5/Shutterstock.com