Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Sneller internet zonder stoorzenders

Michiel Soer, onderzoeker chipontwerpen aan de universiteit van Twente, heeft een antenne uitgevonden die stoorzenders als het ware uitdooft. Als uw draadloze internet thuis traag is, dan zou deze antenne wel eens uitkomst kunnen bieden.

Steeds meer mensen hebben apparaten in huis die via een draadloze verbinding contact maken met internet. Er moet dus steeds meer informatie worden verstuurd over dezelfde frequentie. Die raakt overvol, de verbinding wordt steeds trager en er treden storingen op. Deze storingen zorgen er bovendien soms voor dat bestanden niet goed verstuurd worden en dat ze beschadigd aankomen.

De nieuwe anti-stoor-antenne kan dit probleem oplossen, op ongeveer dezelfde manier waarop men antigeluid inzet om een geluid onhoorbaar te maken. Want geluid, en dat geldt ook voor wifi-signalen, verplaatst zich in (geluids)golven door de lucht. Wanneer ze een andere golf tegenkomen die precies tegengesteld is, dan heffen ze elkaar op. Zo kan de antenne dus storende signalen uitdoven: door signalen uit te zenden die de bron opheffen.

Bron: Bard van de Weijer- Volkskrant.nl- 27-05-2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage



 

Afbeelding: Wifi van Izarizhar/ Shutterstock.com