Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Prijzen TV, internet en telefonie blijven stijgen

Stijgende tarieven behoren nog (lang) niet tot het verleden. Diverse telecomaanbieders gaan vanaf juli hun prijzen verhogen. Straks betaal je mogelijk tientallen euro's meer voor je internet-, tv-en telefoonabonnement.  

Nu al besparen op je triple play abonnement? Bekijk direct de beschikbare abonnementen op jouw adres. 

Grote providers verhogen tot 40 euro per jaar

De betreffende providers, onder meer KPN, Ziggo, T-Mobile en Telfort, verhogen hun tarieven vanwege sneller internet. Met de prijsstijgingen gaat een abonnee gemiddeld 2 tot 3 euro per maand meer betalen. Dat is ongeveer 20 tot 40 euro per jaar. De prijsverhogingen zijn volgens Ziggo nodig om het netwerk betrouwbaarder en veiliger te maken. Volgens de provider investeren ze nu geld, zodat klanten met steeds meer apparaten tegelijk het netwerk kunnen gebruiken. Het dataverbruik groeit enorm. Steeds meer mensen gebruiken meer data en vaak op hetzelfde moment. Tegenover de prijsstijgingen staat (vaak) een hogere internetsnelheid. Soms ook een verbeterd zenderaanbod, meer HD-uitzendingen en online tv kijken.

Opnieuw verhoogd

Net als in de energiesector en bij de zorgverzekeraars zie je dat meerder providers hun prijzen tegelijk verhogen. Dat is niet de eerste keer want de prijzen gingen in 2017 ook al met gemiddeld 22 euro per jaar omhoog. Verwacht wordt dat de eerstvolgende prijsstijgingen niet de laatsten zullen zijn. Nu al je triple play abonnement vergelijken? 

Al klant en wat nu?

Bekijk goed of je abonnement nog bij je past. Zit je wel te wachten op een snellere internetverbinding, bijvoorbeeld? Ben je al klant en krijg je te maken met prijsstijgingen die hoger liggen dan de huidige inflatie? Dan heb je het recht om niet akkoord te gaan met de prijsstijging en kun je je contract kosteloos opzeggen.