Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overname Tele2 door T-Mobile definitief door


Groen licht voor T-Mobile om de mobiele provider Tele2 definitief over te nemen (zonder voorwaarden). De Europese Commissie heeft dat na onderzoek besloten. 


Het onderzoek van de Europese Commissie vond plaats, om er zeker van te zijn dat de overname van Tele2 geen hogere kosten voor bellen, sms’en en mobiel internet met zich mee zou brengen. Volgens de Commissie zullen prijsstijgingen onwaarschijnlijk zijn.

Verschillende oorzaken
Waarom de Commissie dat concludeert, komt door verschillende oorzaken. Het marktaandeel van beide providers is relatief klein, vergeleken met de andere twee providers met een eigen netwerk: KPN en VodafoneZiggo. Daarnaast belooft T-Mobile de onbeperkte data-abonnementen van 25 euro per maand van Tele2, de komende jaren te blijven aanbieden.

Overname goed voor providers
T-Mobile en Tele2 denken onder meer met de overname meer invloed te kunnen krijgen op de markt van gecombineerde abonnementen, met vast internet, televisie en mobiel internet. Verder denken ze na over investeringen in een 5G-netwerk en het aanleggen van glasvezel voor vast internet.

Maar minder goed voor consument?
Zonder voorwaarden mag de overname plaats vinden. Dat kan minder gunstig zijn voor de consument. De overname zorgt voor een minder groot aantal providers met eigen netwerk, waardoor de concurrentie minder wordt. Hoe meer concurrentie, hoe gunstiger de prijzen voor de consument. En ook andersom.