Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederlands internet nog sneller

Uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat verschillende internetaanbieders  kosteloos de snelheid van het internet hebben verhoogd. Daardoor heeft nu 81 procent van de mensen met een internetabonnement een downloadsnelheid van minimaal 10 Mb per seconde.

De snelheden verschillen nog wel heel erg per netwerk. Van de  DSL-abonnementen, die via het kopernetwerk gaan, heeft 86 procent van de abonnees de beschikking over snelheden tot 30 Mb per seconde, terwijl het daar bij 60 procent van de kabelabonnementen pas bij begint. Bij glasvezel liggen de snelheden het hoogst: 98 procent van de abonnees internet met een snelheid van minimaal 30 MB per seconde.

Vanwege deze snelheden blijft het aantal kabel- en glasvezelaansluitingen stijgen, terwijl het aantal DSL-aansluitingen langzaam daalt. Alleen al in het eerste kwartaal van 2014 kwamen er 52.000 nieuwe kabelabonnees bij en 26.0000 nieuwe glasvezelabonnementen. Het aantal abonnees met een DSL-aansluiting daalde echter met 37.000.

Bron: NUTECH.nl- 16 juli 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Internetbrowser van Atm2003/ Shutterstock.com