Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederlanders internetten dagelijks

Het Europese statistiekenbureau Eurostat heeft een ranglijst gemaakt van internetgebruik in Europa. Nederland staat vierde op die lijst. Deze plaats hebben we verdiend omdat in 2013 ongeveer 83 procent van alle Nederlanders dagelijks gebruik maakte van internet.

De IJslanders zijn echter de meeste fanatieke internetgebruikers: maar liefst 91 procent van de IJslanders gebruikt dagelijks internet. Noorwegen en Denemarken komen met respectievelijk 85 en 84 procent op de tweede en derde plaats. Op de vijfde en zesde plaats vinden we Luxemburg met 82 procent en Zweden met 81 procent. Het gemiddelde in heel Europa ligt overigens op 62 procent.

Zuidoost-Europeanen internetten het minst   

In Bulgarije geeft 43 procent van de mensen aan dat ze dagelijks internetten en in Roemenië is dat maar 32 procent. Turkije spant de kroon: maar 30 procent van de bevolking geeft aan dagelijks te internetten en de helft van de bevolking maakt helemaal geen gebruik van internet. Ter vergelijking: in Nederland is dat maar vijf procent van de bevolking.

In Nederland heeft dan ook 95 procent van de bevolking toegang tot internet en dat is het hoogste percentage van de hele Europese Unie. Gemiddeld heeft 79 procent van de inwoners van de EU toegang tot internet. Dat is overigens een fikse stijging ten opzichte van 2007. Toen had nog maar iets meer dan de helft van de EU-inwoners beschikking over internet.

Bronnen: NOS.nl - 3 februari 2014 en ANP- NUTECH- 18 december 2013

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Internetbrowser van Atm2003/ Shutterstock.com