Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederland in top 5 snelste internet

Singapore heeft het snelste internet ter wereld, maar ook België scoort relatief hoog in de wereldwijde ranking. Toch doet Nederland het beter met een vijfde plaats!

Met een mediaan snelheid van 55,12 Mbps heeft Singapore het snelste internet ter wereld. Zweden haalt een tweede plaats. Taiwan, Denemarken en Nederland maken de top 5 compleet.

Nederland scoort met een vijfde plaats vrij goed in de rangschikking. In ons land bedraagt de mediaan 33,52. Ter vergelijking: Duitsland haalt de 24e plaats, Frankrijk eindigt als 37e. Hekkensluiters van de rangschikking zijn Burkina Faso, Gabon en Yemen. Bij die laatste bedraagt de mediaansnelheid slechts 0,34 Mbps.

Topsnelheid

De cijfers zijn afkomstig van M-Lab, een partnerschap tussen onder meer het Open Technology Institute (New America), Google Open Source Research en PlanetLab (Princeton University). Concreet gaat het om 63 miljoen snelheidstesten die de afgelopen 12 maanden zijn uitgevoerd.

In het afgelopen jaar groeide de internetsnelheid binnen Nederland met 8,7 procent, naar 17 Mbps. Daarmee groeide de snelheid in Nederland wel het langzaamst. In Ierland was een daling, waar de snelheid met 18% naar beneden ging. Noorwegen en Kroatië haalde de top, omdat daar de snelheid met 55% steeg.

Wijziging

Vorig jaar zag het rijtje er wel even wat anders uit. Zuid-Korea was het enige land waar een online snelheid van meer dan 25 megabits per seconde kon worden gemeld. Op de tweede plaats stond Hongkong, gevolgd door Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

Mobiel internet

Gemiddeld hebben Nederlandse smartphone-gebruikers een mobiele internetsnelheid van 10,5 Mbps. Dat is ongeveer even snel als in Rusland, Zuid-Korea en Italië. Het Verenigd Koninkrijk heeft de snelste mobiele internetverbindingen, met een snelheid van gemiddeld 23,1 Mbps.

 

Ga terug naar de internet,tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage