Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Multiplay redder vaste telefonie?


Steeds minder mensen in Nederland hebben een vaste telefoon. Toch heeft tweederde van de afnemers van een mobiel abonnement ook een vaste telefoon. Waarom? Omdat het binnen een multiplay-abonnement bijna niets kost. Dit blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Insights-panel.

Er zijn meerdere argumenten te bedenken een vaste telefoon te behouden. Bijna twee derde van alle Nederlanders geeft als argument voor het behouden van een vaste telefoonaansluiting dat het in hun dual- of triple play abonnement zit. Vaste telefonie wordt in dergelijke pakketten bijna weggegeven. Soms scheelt het maar een euro wanneer je wel of niet besluit je vaste telefoon te behouden. Ook kun je als reden hebben dat het goedkoper is naar vaste nummers te bellen. Uit het onderzoek blijkt dat in 2019 één op de tien consumenten over dit kostenaspect nadenkt. Een ander argument om een vaste telefoon te gebruiken, kan een lege accu zijn of een telefoon die uit staat. Het aantal mensen die dit argument gebruikten, is gedaald van 20 procent begin dit jaar naar 13 procent midden 2019.

Pakketten vergelijken

Via Consumind kun je diverse pakketten voor internet, vaste telefonie en digitale televisie vergelijken. Leuke aanbiedingen met bijvoorbeeld kortingen worden hierbij ook meegenomen. Bekijk de aanbiedingen op jouw adres.