Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Mobiele telefonie steeds vaker in alles-in-1 abonnement


Het gebruik van een mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken bij Nederlandse huishoudens. Er wordt dan ook steeds meer gebruik van gemaakt dan van de vaste telefoonlijn. Klanten hebben steeds vaker een abonnement voor mobiele telefonie en voor de vaste telefonie, televisie of internet bij dezelfde telecomaanbieder. De vaste telefoonlijn verdwijnt echter nog niet door de toename van mobiele telefonie. In 2017 zijn er al meer dan 30% pakketten met een combinatie van vast en mobiel.

Extra voordelen en kortingen

Wanneer je op dit moment een los alles-in-1 abonnement hebt en een abonnement voor mobiele telefonie, maar wel bij dezelfde provider? Dan zal je flink wat extra korting ontvangen van je provider. Zo krijg je vaak korting op je mobiele telefonie abonnement, dubbel zoveel data, gratis onderling bellen of keuze uit zenderpakketten. Het is dus extra voordelig om je abonnement voor mobiele telefonie bij dezelfde provider af te sluiten.

‘Quadplay’ in opkomst

Op dit moment maken veel huishoudens gebruik van ‘tripleplay’, ook wel bekend als de ‘alles-in-1’ pakketten. Dit pakket bevatten een abonnement voor zowel televisie, vaste telefonie en internet bij dezelfde provider. Zo hoef je niet drie verschillende abonnementen af te sluiten bij verschillende providers.

Met quadplay bevat het abonnement naast televisie, vaste telefonie en internet ook nog eens een abonnement voor mobiele telefonie.  VodafoneZiggo was een van de eerste die hiermee begon. Zo heb je geen losse abonnementen meer, maar alles overzichtelijk bij één provider