Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Mobiel internet in Europa 2016

Langzamerhand komt de zomer weer in zicht. Bent u van plan om op vakantie te gaan in het buitenland? Even helemaal weg, de zon opzoeken; een actieve vakantie of heerlijk luieren op het strand? Tegenwoordig gaan de meeste Nederlanders niet meer op vakantie zonder telefoon. En het liefst gebruiken we ook nog internet om contact te houden met het thuisfront; een WhatsApp bericht sturen en om foto’s van de vakantie direct op Facebook te plaatsen. Als u geen gebruik maakt van het wifi-netwerk kan de telefoonrekening flink oplopen, wat een domper bij thuiskomst kan betekenen. Goed nieuws: dit jaar worden de tarieven verlaagd of zelfs afgeschaft.  

T-Mobile eerste provider beperkt uit eigen databundel roamen

Consumenten met een internetbundel bij T-Mobile kunnen per 4 april 2016 tot 250 MB data gebruiken in de overige Europese landen. Hiervoor hoeft er geen roamingstarief[1] te worden betaald. Wel is het per databundel verschillend hoeveel data er gebruikt kan worden in het buitenland, het maximum hiervoor is 250 MB. Bekijk dus goed van tevoren hoeveel data u kosteloos kan gebruiken op vakantie. Wilt u meer data gebruiken? Dan kunt u bij T-Mobile ook een Travel & Surf- pas aanschaffen om meer te internetten voor hetzelfde tarief.

Wijzigingen internet in Europa per 30 april 2016

De maximale roamingstarieven worden bij de overige providers per 30 april verlaagd, na aanleiding van de nieuwe Europese regels. In 2017 worden de roamingskosten volledig afgeschaft. Dit jaar is het bij sommige providers dus nog wel oppassen met internet in het buitenland. 

De roamingstarieven in Europa na 30 april 2016

T-Mobile (na het gebruik van de vastgestelde internetbundel)
35 MB                   €1,95
100 MB                €4,99
500 MB                €14,99
1.000 MB             €24,99

Vodafone
50 MB                   €2,- per dag
125 MB                €4,- per dag

KPN
100 MB                €2,50 per dag
200 MB                €5,- per week
500 MB                €10,- per maand

Tele2
100 MB                €2,-
500 MB                €6,-
1.000 MB             €10,-
 

Ga terug naar de mobiele telefonie homepage
Ga  terug naar de Consumind homepage

 

 [1] Wat is roamen?
Letterlijk vertaald betekent roaming rondzwerven. Dankzij roaming kan men gebruik maken van bepaalde diensten, zoals internet, via een ander netwerk dan van uw eigen provider. In het buitenland kan er dus van een netwerk gebruik gemaakt worden van een buitenlandse provider, zodat u alsnog kunt internetten, bellen en sms’en. Uw provider betaalt hiervoor kosten aan de providers waarvan u het netwerk gebruikt. Deze kosten worden tot nu toe aan u doorberekend, met vaak dus hogere tarieven dan in uw bundel.

 

 

Afbeelding: mobiel internet in Europa 2016 van GaudiLab/Shutterstock.com