Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Minder animo voor glasvezel van Reggefiber dan verwacht

Het gebeurt steeds vaker dat Reggefiber in bepaalde gemeentes geen glasvezelnetwerk kan aanleggen. Dit komt omdat minimaal dertig procent van de huishoudens actief gebruik moet gaan maken van de aangeboden glasvezeldiensten. Deze dertig procent- grens wordt echter lang niet altijd gehaald.

Voor glasvezelexploitant Reggefiber (waarin KPN een meerderheidsaandeel heeft) zijn de investeringskosten hoog. Het minimale afnamepercentage moet dus gehaald worden, om de investering rendabel te maken. Veel consumenten blijken echter terughoudend en niet altijd even enthousiast te zijn over de beeldkwaliteit van tv-zenders via glasvezel. Vooral bij de aanbieders die gebruik maken van KPN, klagen veel consumenten op verschillende internetsites dat de beeldkwaliteit lager is dan bij kabeltelevisie.

Voor het internet wordt glasvezel meer gewaardeerd. Dit komt onder andere omdat consumenten via het glasvezelnetwerk net zo snel kunnen uploaden als downloaden en dat kan niet via een kabel- of ADSL-netwerk.

Vanwege het achterblijvende animo heeft Reggefiber in Gilze en Rijen, Hoogeveen en Urk besloten om de periode te verlengen waarin de consument nog kan kiezen voor glasvezel. Zo hopen ze ook in deze gemeentes toch nog de grens van dertig procent te halen. 

Bron: Jarco Kriek- TotaalTV - 22 januari 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Glasvezel van Asharkyu/ Shutterstock.com