Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Meer glasvezel, minder kabel

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Telecompaper blijkt dat steeds meer Nederlanders overstappen van een kabelaansluiting naar een glasvezelaansluiting voor televisie, telefoon en internet.

Voor de kabelbedrijven is dit geen goed nieuws, maar Reggefiber, de grootste glasvezelexploitant van Nederland, is er blij mee. Het bedrijf heeft 77 procent van de glasvezelaansluitingen in handen. KPN en Vodafone maken gebruik van de glasvezelkabels van Reggefiber, in tegenstelling tot Caiway, dat zijn diensten aanbiedt via de glasvezelkabels van het investeringsfonds CIF. Ook zij hebben overigens het aantal glasvezel-abonnees zien toenemen.

Kwaliteit glasvezelverbindingen steeds beter

Het voordeel van glasvezel is dat informatie sneller wordt doorgegeven dan via de kabel. Internet gaat bijvoorbeeld sneller over glasvezel, en ook de beeldkwaliteit van (HD-) tv-zenders wordt via glasvezel steeds beter. Voorheen was de beeldkwaliteit beter als het signaal via de kabel binnenkwam, maar tegenwoordig doet een glasvezelverbinding daar niet meer voor onder.

Er zijn al alles-in-1 glasvezelpakketten vanaf € 46,- per maand, peildatum 11 juni 2015. Bekijk hier het aanbod op uw adres.

Bron: Jarco Kriek-Totaaltv.nl- 2 juni 2015

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: meer glasvezel, minder kabel van Flegere /Shutterstock.com