Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Meer diensten bij dezelfde telecom aanbieder

Het aantal huishoudens dat multiplay diensten bij dezelfde aanbieder afneemt is vorig jaar gestegen tot bijna 6,5 miljoen. Triple play, een combinatie van de drie vaste diensten, heeft tot dusver nog steeds veruit het grootste aandeel in de mulityplaymarkt met circa 4 miljoen huishoudens die er gebruik van maakte in 2016. Ook het aandeel quad play, een combinatie van de drie vaste diensten met mobiel, steeg met maar liefst 31%.

Concurrenten telecom markt 

KPN is op de quad play markt verreweg de grootste speler met ruim 86% van de aansluitingen. Ziggo neemt ongeveer 11% van de markt voor zijn rekening met de fusiecombinatie VodafoneZiggo. Naast KPN en Ziggo is T-Mobile de enige landelijke speler die actief is binnen deze markt. Binnen de multiplaymarkt is Ziggo echter de marktleider qua aansluitingen met ruim 47%, op de voet gevolgd door KPN met ruim 39%.

Internet steeds sneller 

Supersnel breedband internet steeds normaler wordt voor de consument. Vorig jaar had één op de drie  consumentenaansluitingen een maximale snelheid van meer dan 100 Mbps. Eind 2013 was dit nog slechts 9%. Het aantal langzame aansluitingen (minder dan 10 Mbps) is in 2016 gedaald tot 2% van alle aansluitingen. Dat was drie jaar eerder nog 31%.

Groei combinaties

De groei bedroeg 6% het afgelopen jaar (245.000 huishoudens). De combinatie van twee diensten (dual play) is niet meer zo interessant. Het aantal huishoudens dat dergelijke combinaties afnam, daalde in vergelijking met 2015 met 12% naar ruim 1,5 miljoen huishoudens. 

De groei van multiplay was in het eerste kwartaal van 2017 een plus van 38.000 huishoudens. Steeds meer triple play huishoudens kiezen voor een quad play pakket. Het aantal quad play-huishoudens bedroeg in het eerste kwartaal 15% van alle multiplay-huishoudens, tegen 12% een jaar eerder.

Vergelijken van contracten

Via Consumind kun je diverse telecompakketten voor internet, vaste telefonie en digitale televisie vergelijken. Weten welk abonnement geschikt voor je is of welke provider bij je past? Geef je voorkeuren op en bekijk direct de mogelijkheden voor jouw adres.

Ga terug naar de internet,tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage