Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

KPN moet netwerk ook in de toekomst openstellen

Het ACM wil dat KPN andere aanbieders, zoals Tele2, Vodafone en Online, ook de komende drie jaar toegang geeft tot het koper- en glasvezelnetwerk. Zo blijft concurrentie mogelijk en kunnen consumenten en bedrijven ook in de toekomst kiezen uit verschillende aanbieders op het vaste telecomnetwerk. Door de concurrentie profiteren ze bovendien van snellere en goedkopere telecomdiensten.

Concurrentie telecomaanbieders houdt de prijzen laag en de service hoog

Als ACM niet ingrijpt, is er te weinig keuze: KPN en UPC/Ziggo domineren dan de markt en de ACM vindt twee aanbieders te weinig om te kunnen spreken van gezonde concurrentie. Henk Don, bestuurslid van ACM zegt hierover: ’Door concurrentie op het telecomnetwerk besparen consumenten en bedrijven jaarlijks minimaal 250 miljoen euro, doordat de prijzen voor telecomdiensten scherp blijven. KPN en UPC/Ziggo worden door de concurrentie bovendien uitgedaagd om te blijven investeren en innoveren in hun netwerken. Dat zorgt voor snellere en betere verbindingen in Nederland.’

Kiezen voor de telecomaanbieder die bij u past

Nederlandse consumenten kunnen nu nog maar via twee grote netwerken internetten, tv kijken en bellen: het kabelnetwerk van UPC/Ziggo en het koper- en glasvezelnetwerk van KPN. Dit komt doordat UPC en Ziggo gefuseerd zijn en doordat KPN het glasvezelbedrijf Reggefiber heeft overgenomen. Als het netwerk van KPN open blijft voor andere aanbieders, dan kan er weer meer geconcurreerd worden en zo kunt u ook in de toekomst kiezen voor de aanbieder die het beste bij u past!

Bron: ACM.nl- 31 oktober 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: Internetpagina van Tomislav Pinter/ Shutterstock.com