Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Klanten van KPN, Ziggo en Telfort meest tevreden

Sinds een jaar meet onderzoeksbureau Telecompaper de zogenaamde Word-of-Mouth-scores van, onder andere,  triple play-aanbieders. Deze score geeft aan hoeveel procent van de huidige klanten de provider zou aanbevelen aan anderen. Op dit moment zijn het Telfort, Ziggo en KPN die hoge WoM-scores halen.  Een groot percentage van hun klanten beveelt hen dus aan als triple play-aanbieder.

Klantenaanbeveling Online.nl daalt, Telfort stijgt

Online.nl komt niet zo goed uit deze test; slechts 29 procent van hun klanten zegt deze aanbieder aan te bevelen. Een half jaar geleden vond 37 procent Online.nl nog een aanbeveling waard. Bij de meeste andere aanbieders fluctueren de WoM-scores niet zo, de meesten blijven gelijk. Bij Telfort echter stegen de scores in augustus en september van dit jaar fors.

Betrouwbare klantaanbeveling scores triple play-aanbieders

De WoM-scores zijn behoorlijk betrouwbaar. Het zijn eigenlijk reviews van klanten, samengevat in een percentage tussen de 0 en de 100 procent. Waar reviews niet altijd betrouwbaar zijn, is de WoM-score dat wel, mede omdat de antwoorden gewogen worden naar leeftijd, geslacht, opleiding en naar hoe recent het antwoord gegeven is.

Bron: Telecompaper.nl- 28 november 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Aanbeveling tripe play-aanbieders van Lightwavemedia/ Shutterstock.com