Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Kabelnetwerk toch open voor concurrentie?

Het Amerikaanse bedrijf Liberty Global heeft eerder dit jaar kabelaar Ziggo overgenomen. UPC hadden zij al eerder ‘ingelijfd’ en nu willen ze Ziggo en UPC samenvoegen tot één groot megabedrijf dat negentig procent van de Nederlandse huishoudens van internet en telefonie voorziet. Het kabelnetwerk waarvan Ziggo en UPC gebruikmaken hoeven zij de komende jaren niet open te stellen voor concurrentie, maar de vraag is of ze dat kunnen volhouden.

KPN is hier namelijk niet blij mee. UPC en Ziggo hoeven hun nieuwe gigantische netwerk dus niet open te stellen voor andere aanbieders, maar KPN moet dit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) wel. Vanzelfsprekend ervaart KPN dit als ongelijkheid en daarmee als oneerlijk. Minister Kamp van Economische Zaken is het met KPN eens en wil via Europese wetgeving concurrentie tussen aanbieders afdwingen.

Dat kon echter nog wel eens moeilijk worden, want zowel de Europese Commissie als de ACM oordeelden dat Ziggo en UPC de kabel (voorlopig) gesloten mogen houden voor andere aanbieders. Volgens de ACM levert het teveel technische beperkingen op om de kabel nu open te stellen voor anderen.

Bron: Jan-Hein Visser- TotaalTV.nl- 11 november 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

   

Afbeelding: televisie van lenetstan/ Shutterstock.com