Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Kabel biedt in Europa snelste internet

De snelste manier om te internetten is over de kabel, zo blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie. Gemiddeld (in heel Europa) is de internetsnelheid over de kabel 66,57 Mb per seconde, terwijl dat met DSL bijvoorbeeld maar 8,27 Mb per seconde is.

In Nederland gelden deze Europese gemiddelden niet, omdat de situatie hier iets anders is. Hier is KPN namelijk eigenaar van zowel het Reggefiber-glasvezelnetwerk als van het koperdraadnetwerk en KPN investeert hier flink in. De snelheden in Nederland liggen daardoor hoger dan de gemiddelde Europese snelheid. Qua kabelnetwerk doet Ziggo het goed: die biedt internetsnelheden aan van 200 MB per seconde voor particulieren en zakelijk zelfs van 500 Mb per seconde.

In sommige gemeenten wordt er via het glasvezelnetwerk zelfs al een internetsnelheid van 1Gb per seconde aangeboden en KPN levert via DSL op een aantal plaatsen ook al 200 Mb per seconde. Dat geldt overigens alleen voor mensen die niet te ver van de wijkcentrale wonen, want de snelheid wordt lager naarmate men verder daar vandaan woont. 

Bron: Nu.nl- 23 november 2015

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: kabel biedt in Europa snelste internet van Frank Oppermann/Shutterstock.com