Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Internet, tv en bellen relatief duur in Nederland

De Belgische toezichthouder Bipt[i] heeft de tarieven voor triple play-pakketten (internet, tv en telefonie) in verschillende landen geïnventariseerd. Hieruit blijkt dat Nederlanders en Belgen meer betalen dan de inwoners van sommige andere landen.

Voor Nederland heeft Bipt cijfers gebruikt uit een onderzoek van OESO[ii], dat gedaan is in augustus 2013. Hierin zijn alleen de grote aanbieders KPN, Tele2, Ziggo en UPC meegenomen. Vervolgens heeft Bipt gekeken naar de mediaanprijs[iii] voor een alles-in-één-pakket met een minimale downloadsnelheid van 30Mbit/s. In Nederland betaalt men daar €60 voor en in België zelfs €76, terwijl Franse gebruikers slechts €36 betalen, onze oosterburen €44 en de Zweden €41,55. Alleen in Spanje betaalt men fors meer: daar betalen ze €97 voor een gelijksoortig pakket. 

De prijzen voor alleen mobiel bellen en internetgebruik zijn in België aan het dalen. België is daarom op dit gebied vooralsnog goedkoper dan Nederland. Bij deze gegevens moet echter wel een kanttekening geplaatst worden: alleen de prijzen van grote providers zijn gebruikt bij het onderzoek, terwijl in Nederland juist steeds meer mensen kiezen voor een kleinere prijsvechter. 

Het hele onderzoek is een lijvig rapport van maar liefst 140 bladzijden geworden, maar als u wilt, kunt u het van a tot z nalezen door op de link te klikken.
 

Bron: Arnoud Wokke- Tweakers- 6 februari 2014

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage


[i] Toezichthouder voor postdiensten en telecommunicatie

[ii] Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, een samenwerkingsverband van 34 landen

[iii] De prijs die precies in het midden ligt. In een rij van 9 cijfers is het 5e cijfer dus de mediaan; dat ligt precies in het midden. Bij getallenreeksen met een even aantal getallen is de mediaan het gemiddelde van de middelste twee getallen.

 

Afbeelding: Bipt en Tweakers