Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Internet in bijna elk Nederlands huishouden

Internet is bijna niet meer weg te denken uit een Nederlandse huiskamer. Vrijwel alle Nederlandse huishoudens hebben thuis toegang tot internet.

In 2017 had 98 procent van de Nederlandse huishoudens in hun woning toegang tot internet. Nederland staat daarmee op nummer 1 van de best scorende Europese landen. Twee jaar geleden was het percentage iets lager, namelijk 96 procent. Ook met snelle breedbandverbindingen behoort Nederland, met 98 procent, tot de EU-top. Dit meldt het CBS.

Glasvezelaansluiting

Glasvezelverbinding is een voorbeeld van een (super)snelle breedbandverbinding.  Momenteel zijn meer dan 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens aangesloten op glasvezel.. De verwachting is dat in 2021 dit aantal naar ruim 3 miljoen huishoudens zal gaan. Die ontwikkeling wordt iets geremd, doordat iedere gemeente zelf dient te besluiten de aansluitingen aan te laten leggen. De snelheid van het aanleggen van glasvezelaansluitingen hangt af van de besluitvaardigheid van de gemeentes. Hieronder vind je enkele voordelen van een glasvezelaansluiting:

  • Deze internetverbinding maakt gebruik van dunne glasvezelkabels. Informatie wordt razendsnel door de kabels verstuurd.
     
  • Met deze aansluiting heb je stabiel internet. Ieder huishouden krijgt een eigen glasvezelkabel. Je hoeft geen signalen meer te delen en verbindingen worden niet meer verbroken.
     
  • Glasvezelverbinding zorgt voor haarscherp televisiebeeld.

Wil jij ook weten wat de mogelijkheden zijn voor snel internet op jouw adres. Wij helpen je graag! 

Vergelijk internet