Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Internet belangrijk op vakantie

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, ook niet als we op vakantie zijn. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat 86 procent van de Nederlanders tijdens zijn vakantie regelmatig online is en dat 66 procent de keuze van de locatie mede laat afhangen van de aanwezigheid van WiFi.

Bijna de helft van de vakantievierende Nederlanders checkt dagelijks zijn of haar e-mail en WhatsApp. Ook het delen van vakantiefoto’s is populair: meer dan de helft van de Nederlanders doet dit al tijdens de vakantie. Hiervoor wordt voornamelijk WhatsApp gebruikt, maar ook via social media en e-mail worden heel wat foto’s verspreid. Daarnaast wordt internet op het vakantieadres veel gebruikt om het banksaldo te checken en om specifieke informatie op te zoeken, zoals het weer, het nieuws en toeristische informatie over de regio.

Meer contact met het thuisfront dankzij internet in buitenland, maar moeilijker loskomen

Heel handig dus, internet op vakantie. Maar het heeft ook nadelen: één op de drie vakantiegangers blijft door de aanwezigheid van internet doorwerken op het vakantieadres en ongeveer een even groot aantal mensen komt moeilijker los van de dagelijkse beslommeringen door de aanwezigheid van internet in hun accommodatie.

Bron: RTLnieuws.nl- 10 september 2015

Ga terug naar de mobiele telefonie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Internet belangrijk op vakantie van Kudla/ Shutterstock.com